perjantai 14. joulukuuta 2012

Savonlinnan ooppera muistoja (Marja-liisa Tenhunen)


Savonlinnan oopperajuhlat ovat kesämme kohokohta. Tänä juhlavuonna muistelin eri vuosia: Alkuaikoina katsomo oli toisella sivuseinällä. Istuminen kovilla penkeillä oli vaivalloista. Joskus satoi ja katsojat avasivat sateenvarjonsa, sekään ei häirinnyt ainakaan minua. Sitten tuli ensimmäinen kaistaleista tehty katos. Kerran tuuli leiskautti yhdelle kaistalle kertyneen sadeveden katsojien niskaan kesken esityksen.

Aina on ollut tunnelma korkealla. Ohjelmiston koostumus on erinomainen. Muutaman kerran veimme tyttäremme oopperaan heidän ollessaan alle kymmenvuotiaita. Taikahuilu ihastutti heitä, myös Faustin haarniskat tekivät heihin ikimuistoisen vaikutuksen. Tänä juhlavuonna kävimme sadan kilometrin päässä olevalta kesäasunnoltamme peräti kolme kertaa oopperassa. Oopperakäynnit ovat meille kätevät, koska voimme palata kotiin yöksi.

Oopperajuhlilla on tapahtunut valtava kehitys. Juhlat ovat tehneet omalta osaltaan Suomea tunnetuksi korkeatasoisena kulttuurimaana. Kiitoksia kaikille Savonlinnan oopperan eteen työtä tekeville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti